Miksi kaukolämpö on hyvä valinta?

Kaukolämpö on turvallinen, ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen lämmitysmuoto, joka säästää aikaa, rahaa ja energiaa ilman suuria investointeja. Lähes 100% toimintavarma lämmitysjärjestelmä takaa lämpimän veden saannin sekä tasaisen huonelämpötilan ympäri vuorokauden.

Kaukolämpö on Suomen suosituin valinta

Lämpö toimitetaan asiakkaalle kaukolämpöverkossa kiertävän kuuman veden avulla. Kuuma vesi johdetaan suljettua kaksiputkista kaukolämpöverkkoa pitkin kiinteistön lämmönjakokeskukseen, jossa se lämmönsiirtimen avulla luovuttaa lämpöä asiakkaiden lämmitysverkkoon. Kaukolämpöverkon vesi ei kierrä talon lämmitysverkossa, vaan palaa jäähtyneenä takaisin tuotantolaitokseen uudelleen lämmitettäväksi.

Lämmitysmuodon ylivertaisuudesta kertoo paljon se, että 2,7 miljoonaa suomalaista asuu kaukolämpökodissa. Kaukolämpöjärjestelmä on Suomessa maailman johtavia. Se on myös saanut laajaa kansainvälistä tunnustusta energiatehokkuutensa ansiosta.

Kaukolämpö on vaivaton valinta

Kaukolämpö on vaivaton valinta, sillä sen toiminnasta vastaa ammattilainen. Asiakas maksaa kaukolämmitykseen liittymisestä liittymismaksun, jonka suuruus vaihtelee paikkakunnan ja kiinteistön koon mukaan. Kaukolämmön käyttömaksut muodostuvat tyypillisesti energiamaksusta ja tehoon tai vesivirtaan sidotusta tehomaksusta. Laskutus puolestaan perustuu pääsääntöisesti asiakaskohtaiseen mittaukseen.

Kaukolämmön ehdoton vahvuus on tuotantojärjestelmän joustavuus. Kaukolämpöä voidaan tuottaa lukuisilla eri tavoilla ja tuotantomuoto tai energianlähde voidaan tarvittaessa vaihtaa. Tämäkään ei vaadi asiakkaalta toimenpiteitä.

Haluatko tietää lisää kaukolämmöstä? Ota yhteyttä – autamme sinua mielellämme!

 

Käytä kaukolämpöä oikeinAvaa tästä sähköinen opas.

 

Lämpösopimuksen siirtäminen

Lämpösopimus ei siirry automaattisesti kiinteistön luovutuksen yhteydessä, vaan se siirretään uudelle omistajalle ja haltijalle luovutuskirjalla.

Sähköinen lämmönsiirtosopimus Kurikan Kaukolämpö Oy ja Ilmajoen Lämpö Oy